Text Size

Abras media-bhs

Syndicate content
Updated: 2 hours 8 min ago

U Zagrebu održani protesti protiv vatikanskih ugovora

3 hours 22 min ago

Oko 300 ljudi okupilo se danas na Cvjetnom trgu u Zagrebu na protestu pod nazivom "Raskinimo vatikanske ugovore".

Komunistička partija otvorila info pult u Sarajevu i drugim bh. gradovima

5 hours 46 min ago

Komunistička partija otvorila je danas info pult na Trgu fra Grge Martića u Sarajevu na kojem građani mogu postavljati pitanja te se upoznati o svim aktivnostima i kandidatima te partije.

Antifašistički protest u Vršcu

5 hours 55 min ago

Organizacija Antifašisti Vršca protestovala je jer se u tom gradu organizuje svečanost u čast Ferenca Hercega, koji je bio "vatreni pristalica Mikloša Hortija".

Kosovo se može takmičiti u rukometu

7 hours 2 min ago
Evropska rukometna federacija (EHF) odobrila je punopravno članstvo Kosovskom savezu, odlučeno je na Kongresu u Dublinu. To znači da će reprezentacije Kosova moći da igraju mečeve na svim takmičenjima, ali će biti o

Nelegalan uređaj za prisluškivanje pronađen u zgradi Granične policije

7 hours 7 min ago

U Graničnoj policiji BiH pronađen je nelegalan uređaj za prisluškivanje, a za dva legalna utvrđeno je da ne postoje uredne evidencije o prisluškivanju, rečeno je u Graničnoj policiji.

Za sada nije poznato ko je i kada, kao ni sa kojim ciljem ovaj uređaj unio u zgradu Granične policije.

Crveno upozorenje u Hrvatskoj, narandžasto u BiH

9 hours 29 min ago
Kišovito vrijeme pogodit će danas gotovo čitavu Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, zbog čega je u Hrvatskoj izdato crveno upozorenje Meteoalarma, a za veći dio BiH narandžasto upozorenje meteoalarma, prenose hrvatski i bh. mediji.  

Ispovijed „ekonomskog plaćenog ubojice“

10 hours 26 min ago
John Perkins, autor knjige "Prikriveni ekonomski ubojica" govori o tome kako su Grčka i druge zemlje eurozone postale žrtve "korporokracije": "'Korporokracija' inzistira da zemlje usvoje zakone kojima će velikim korporacijama p

U 20 kontrola u SBK zatečeno 11 neprijavljenih radnika

10 hours 52 min ago

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH jučer su na području Srednjobosanskog kantona (SBK) izvršili 20 inspekcijskih nadzora kod poreznih obveznika pravnih lica priređivača igara na sreću klađenjem i poreznih obveznika koji obavljaju djelatnost ugostiteljstva, saopćila je danas Uprava.

Dogodilo se na današnji dan - 20. 9.

13 hours 32 min ago
Danas je subota, 20. septembar, 263. dan 2014. godine. Do kraja godine ostala su još 102 dana.   DOGODILO SE NA DANAŠNJI DAN  

Radnici Tužilaštva i Suda BiH krali dokazni materijal

19. September 2014 - 14:51
Pripadnici MUP-a Republike Srpske i Federalne uprave policije uhapsili su radnike Tužilaštva i Suda BiH Miću Trifkovića /45/ i Nenada Petrovića /48/, osumnjičene za krađu dokaznog materijala, čijom prodajom su ostvarivali nezakonitu imovinsku korist.  

Partizan podnio prijavu zbog antisemitskog transparenta

19. September 2014 - 14:28

Nogometni klub Partizan podnio je kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe odgovorne za postavljanje antisemitskog transparenta na utakmici Europske lige Partizan – Tottenham, koja je odigrana u četvrtak u Beogradu.

EU: Nema alkohola mlađim od 25 godina

19. September 2014 - 12:46

Osobama mlađim od 25 godina, koje žive u EU, mogla bi u budućnosti biti uskraćena mogućnost da kupe alkohol ili da budu posluženi oštrijim napicima! Prema istraživanju iz 2011.

Mirna šetnja „Ženski karavan mira“ u Sarajevu

19. September 2014 - 12:40

Centralni miting pod nazivom "Ženski karavan mira" u kojem učestvuje oko 150 aktivistkinja i aktivista iz 12 bh. gradova održan je danas u Sarajevu.

Penzioneri traže povećanje penzija

19. September 2014 - 10:27
Udruženje penzionera Republike Srpske uputiće Vladi zahtjev da od 1.

Microsoft otpustio još 2.100 zaposlenika

19. September 2014 - 10:06
Microsoft je potvrdio da je ukinuo još 2.100 radnih mjesta, što je dio njegova plana restrukturiranja u kojemu će bez posla ostati oko 18.000 ljudi, ili 14 posto ukupnog broja zaposlenika te tvrtke diljem svijeta.  

CIK BiH proslijedio prijavu Tužilaštvu BiH

19. September 2014 - 10:00

Centralna izborna komisija (CIK) BiH je već proslijedila prijavu Tužilaštvu BiH sa cjelokupnom informacijom o saznanjima kojima raspolaže u vezi s glasačkim listićima koji su otpremljeni glasačima koji su registrirani iz inostranstva da glasaju putem pošte - potvrđeno je Agenciji Fena u CIK-u Bi

Rusi bi mogli ostati bez interneta

19. September 2014 - 9:54

Rusija planira mogućnost djelimičnog isključivanja interneta u slučaju vanredne situacije, ako bi se pokazalo da internet ugrožava bezbjednost zemlje. Vlasti u Rusiji planiraju da donesu nekoliko odluka koje će učvrstiti suverenitet ruskog dijela interneta.

Sindikat traži povećanje cijene rada u RS

19. September 2014 - 8:49

Sindikat poljoprivrede i prehrambene industrije Republike Srpske započeće pregovore o povećanju cijene rada u svim preduzećima u kojima postoje finansijske mogućnosti, prvenstveno da bi bio poboljšan socio-ekonomski položaj zaposlenih u ovoj oblasti.

U slovenskom parlamentu ponovno „drugovi“ i „drugarice“

19. September 2014 - 7:15

U novom slovenskom parlamentu ponovno se nakon 25 godina mogu čuti izrazi 'drug' i 'drugarica' kojima se međusobno oslovljavaju zastupnici Udružene ljevice, stranačke grupacije što se zauzima za stvaranje 'socijalizma 21.

Škoti glasovali protiv neovisnosti

19. September 2014 - 6:44

Škotska je glasovala protiv otcjepljenja od Ujedinjenog kraljevstva, pokazuju u petak ujutro podaci iz pola izbornih jedinica i nakon prebrojane trećine glasova.

Konačni rezultati referenduma bit će poznati kasnije u petak ujutro.