Text Size

Abras media-bhs

Syndicate content
Updated: 19 min 29 sec ago

Prosvjetari Zeničko-dobojskog kantona najavili štrajk

31 min 15 sec ago
Savez samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Zeničko-dobojskog kantona najavio je da će organizirati dvočasovne štrajkove upozorenja 8., 9. i 10. oktobra, s obzirom na to da je danas istekao rok za najavljenu isplatu regresa.

TK: Protest radnika propalih firmi

36 min 44 sec ago
Kao i svake srijede, radnici nekoliko propalih firmi s područja Tuzlanskog kantona mirno su protestirali pred zgradama pravosudnih institucija u Tuzli. Traže pokretanje proizvodnje, uplatu zaostalih potraživanja i p

Maribor: Oslobođeni demonstranti

48 min 13 sec ago

Viši sud u Mariboru oslobodio je odgovornosti 7 mladića, koji su bili osuđeni na po 7 mjeseci zatvora zbog učešća u demonstracijama prije dvije godine. Do oslobađanja je došlo nakon što je njihovo djelo prekvalifikovano iz krivičnog u prekršaj, dok se sudski p

Građani RS-a za 50 posto zaduženiji od građana FBiH

1 hour 3 min ago
Predstavnici Centara civilnih inicijatova (CCI) upozorili su danas da čak ni nedovoljna efikasnost nije najznačajniji problem Vlade Republike Srpske (RS), koliko je to pogrešan izbor prioriteta i velika zaduženost u koju je uvedena RS.

U Petrovu uklonjeni plakati SNSD-a

1 hour 42 min ago
Radnici Javnog komunalnog preduzeća "Voda" iz Petrova jutros su uklonili plakate Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ koje su bile postavljene na metalnim panoima iznad puta Porječina-Miričina i u naselju Porječina.  

Suspendovan direktor BHMAK-a Dušan Gavran

2 hours 27 min ago
Savjet ministara BiH danas je, na prijedlog Komisije za razminiranje u BiH, donio rješenje o preventivnoj suspenziji direktora Centra za uklanjanje mina u BiH /BHMAK/ Dušana Gavrana.

Saab otpušta gotovo trećinu radnika

2 hours 30 min ago
Švedski proizvođač automobila Saab, koji pokušava da riješi ozbiljne finansijske probleme privlačenjem novih investitora, saopštio je danas da je otpustio 155 radnika, gotovo trećinu ukupne radne snage.  

Danas se obilježava Svjetski dan cerebralne paralize

2 hours 33 min ago
Savez udruženja osoba s cerebralnom paralizom Federacije BiH ukazuje na težak položaj osoba s cerebralnom paralizom u našem društvu te ističe da su predrasude jedan od problema s kojima se te osobe suočavaju u svakodnevnom životu.  

Prvi zoološki vrt mikroba otvoren u Amsterdamu

4 hours 14 min ago
Prvi "interaktivni zoološki vrt mikroba" otvoren je u Amsterdamu sa ciljem da baci novo svjetlo na majušna bića, koja su od vitalnog značaja za našu planetu.

Centar „Simon Vizental“ identifikovao oko 80 nacista u Njemačkoj

4 hours 55 min ago

Centar "Simon Vizental" identifikovao je u Njemačkoj oko 80 muškaraca i žena koji su bili u sastavu specijalnih nacistickih jedinica za likvidacije.

Centar, koji traga za posljednjim živim nacistima, dostavio je njemačkim vlastima spisak i traži pokretanje istrage.

Dogodilo se na današnji dan - 1. 10.

9 hours 23 min ago
Danas je srijeda, 1. oktobar/listopad, 274. dan 2014. godine. Do kraja godine ostao je 91 dan.   

SDA i Savez za promjene najviše trošili na oglašavanje

30. September 2014 - 17:50

Monitoring izborne kampanje pokazao je da su u prve dvije sedmice kampanje Stranka demokratske akcije i Savez za promjene najviše uložili u oglašavanje na TV stanicama i u štampi, te da se u drugoj sedmici iznos ukupnog oglašavanja višestruko povećao.

Vodne naknade za jubilarne nagrade

30. September 2014 - 11:40
Vodne naknade prikupljene s područja Tuzlanskog kantona, u kojem rijeke često plave, troše se i na plaće budžetskih korisnika, na stručno usavršavanje radnika i isplate jubilarnih nagrada.  

Bankama prijete rigorozne novčane kazne

30. September 2014 - 11:30
Nekima od najvećih svjetskih banaka prijete velike kazne regulatornih agencija zbog manipulacija kursevima na novčanim tržištima, a procjenjuje se da bi ih to moglo koštati i 35 milijardi dolara, puno više nego što su kažnjene u prethodnom slučaju manipuliranja libor kamatnim stopama.

Mađarska zabranila međunarodni skup desnice

30. September 2014 - 11:26
Međunarodni skup aktivista krajnje desnice, koji je sljedećeg vikenda trebao biti održan Budimpešti, zabranjen je zbog toga što bi širio rasizam, objavilo je mađarsko Ministarstvo unutarnjih poslova.  

Appleu prijeti kazna od milijardu eura

30. September 2014 - 10:06

Europska komisija optužuje Apple za iskorištavanje državne pomoći u Irskoj, pokazuju preliminarni rezultati istrage o poreskim olakšicama koje je dobila ta američka kompanija.

Financial Times tvrdi da bi kazna mogla biti milijardu eura.

U 40 godina populacije divljih životinja smanjile su se za više od polovice

30. September 2014 - 8:42

Populacije divljih životinja u samo 40 godina smanjile su se za više od polovice, objavila je Svjetska organizacija za zaštitu prirode u izvještaju o stanju planeta 2014. godine, objavljenom u utorak u cijelom svijetu, javlja Hina.

Druga sedmica predizbornih debata – Ni traga od SNSD-a

30. September 2014 - 7:45
Tokom druge sedmice predizborne kampanje, “Istinomjer” je nastavio praćenje televizijskih debata emitovanih na javnim televizijama u BiH, kao i analizu nastupa kandidati/kinja iz stranaka koje su obnašale vlast u mandatu 2010-2

Dogodilo se na današnji dan - 30. 9.

30. September 2014 - 7:10
Danas je utorak, 30. septembar/rujan, 273. dan 2014. godine. Do kraja godine ostalo je još 92 dana.    DOGODILO SE NA DANAŠNJI DAN   1207. - Rodio se jedan od največih mističnih pjesnika islama Dželaludin Rumi.  

Koncert: Kryn, Imminence i Shipwrecked, 12. listopada u OKC Abrašević

29. September 2014 - 20:17
Koncert bendova Kryn, Imminence i Shipwrecked održaće se 12. listopada u OKC Abrašević, sa početkom u 20:30h.