Text Size

Abras media-bhs

Syndicate content
Updated: 3 hours 9 min ago

Otkriven najstariji solarni sistem u galaksiji

4 hours 38 min ago

Međunarodni tim astronoma objelodanio je danas da je otkrio dosad najstariji poznati sunčev sistem u našoj galaksiji.

Prevent kupio Cimos

10 hours 39 min ago

U izvještaju načelnika Opštine Srebrenica Ćamila Durakovića i opštinske administrativne službe za 2014. godinu, dostavljenom za naredno zasjedanje Skupštine opštine Srebrenica koje će biti održano 29. januara, potvrđeno je da je srebrenički ''Cimos'' kupila firma ''Prevent''.

Zaštita podataka jedan od osnova demokratije

10 hours 43 min ago

Zaštita ličnih podataka u smislu zaštite privatnosti, jedno je od osnovnih vrijednosti svakog demokratskog društva i aspekt ljudskih prava kojem se poklanja velika pažnja, a za cilj ima zaštitu privatnog života pri prikupljanju, obradi i korištenju ličnih podataka, saopšteno je iz Agencije za za

Islamska država izgubila Kobane

10 hours 46 min ago

Kurdske snage potisnule su pripadnike Islamske države i sada kontroliraju 90 posto područja ključnog sirijskog grada Kobanea, objavila je u ponedjeljak američko Središnje zapovjedništvo, potvrdivši ranije izjave kurdske milicije.

Izrael otpustio 43 obavještajca zbog kritika

10 hours 50 min ago

Izraelska vojska je iz službe otpustila 43 pripadnika izraelske elitne obavještajne jedinice, poznatije pod nazivom Jedinica 8.00 zbog pozitivnih izjava o Palestincima i protivljenja da služe u izraelskoj vojsci.

Inteligentna tastatura prepoznaje vlasnika

10 hours 55 min ago

Američki i kineski naučnici zajednički su razvili tastaturu koja prepoznaje način pisanja njenog vlasnika i time unapređuje konvencionalnu računarsku sigurnost. Neki ljudi kucaju otmjenošću pijanista, drugi po tasterima udaraju kao po bubnju.

Dogodilo se na današnji dan - 27. 1.

17 hours 32 min ago
Danas je utorak, 27. januar/siječanj, 27. dan 2015. godine. Do kraja godine ostalo je 338 dana.    DOGODILO SE NA DANAŠNJI DAN  

Kineski dužnosnici u manjim uredima

17 hours 36 min ago

Ubuduće u Kini ministri i guverneri više neće moći imati urede čija površina prelazi 54 kvadratna metra, saopćile su kineske vlasti, navodeći da je mjera preduzeta u okviru kampanje štednje koju je prije nekoliko godina pokrenuo predsjednik Xi Jinping.

Dramatično topljenje glečera na Antarktiku

17 hours 41 min ago

Najveći glečer na istoku Antarktika, čiji bi nestanak mogao izazvati povećanje nivoa mora za šest metara, počeo se topiti uslijed zagrijavanja okeana, upozorili su australski naučnici.

Izložba „Skulpture od plastičnih žličicakašikica“ - 29. januara u OKC Abrašević

26. January 2015 - 19:58
Izložba "Skulpture od plastičnih žličicakašikica" autora Marina Tudora održaće se u četvrtak, 29. januara u OKC Abrašević, sa početkom u 20:00 sati.  

Kultur Shock 25. februara nastupa u Abraševiću

26. January 2015 - 19:40
Koncert benda Kultur Shock održaće se 25. veljače u OKC Abrašević, sa početkom u 20:00 sati.  

Slavoj Žižek: Zašto je važna pobeda Sirize

26. January 2015 - 16:11
Kritičari institucionalne demokratije se često žale da izbori po pravilu ne donose stvarne promene. Uglavnom se sve svodi na izbor između desnog i levog centra sa gotovo istim političkim programima. Grčki izbori su pokazali da to nije uvek tako. Još od 27. juna 2012.

Kawasaki 3P - 3Problema

26. January 2015 - 15:13
Video: 

Bauk blasfemije

26. January 2015 - 14:54
Represivni režimi i organizacije diljem svijeta koriste teroristički napad u Francuskoj kako bi učvrstili zabranu bogohuljenja, a time i svoju autoritarnu vladavinu.

Pitka voda najskuplja u Hrvatskoj

26. January 2015 - 14:12

Prema dostupnim podacima koje je prikupila agencija Anadolija, najskuplja voda za domaćinstva je u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, dok najjeftiniju vodu piju stanovnici Makedonije i Albanije.

Ambasada Švedske poziva studente iz BiH da apliciraju za stipendije

26. January 2015 - 12:59
Ambasada Švedske u Bosni i Hercegovini poziva studente iz BiH da od 2. do 13.

Abraš World Cafe: Šta je društveno poduzetništvo?

26. January 2015 - 11:14

Danas u 18 sati, u sklopu prvog izdanja Abraš World Cafe-a, razgovaramo o društvenom poduzetništvu, njegovom nastanku, potencijalima, te o primjerima dobre prakse. Razgovor se odvija u neformalnoj atmosferi, uz čaj, kafu, ili nešto drugo po želji.

Desničarski ANEL će podržati vladu Aleksisa Ciprasa

26. January 2015 - 11:03

Grčka ljevičarska stranka Siriza, pobjednik vanrednih parlamentarnih izbora u toj zemlji, dobila je podršku desničarske Nezavisne partije Grka (ANEL) i moći će da formira novu vladu, saopštila je stranka ANEL.

Radnici RAOP-a protestovali ispred fabrike

26. January 2015 - 9:59

Bivši radnici preduzeća "Energoinvest - Rasklopna oprema" /RAOP/, njih desetak, protestovali su jutros ispred fabrike, tražeći da im budu isplaćena dugovanja po osnovu presuda koje je donio Okružni sud u Istočnom Sarajevu. 

Turski sud naložio Facebooku da blokira pojedine stranice

26. January 2015 - 9:47

Turski sud je naložio drustvenoj mreži Facebook da blokira veći broj stranica na kojima se prema njihovom stanovištu vrijeđa prorok Muhamed, zaprijetivši da će ukoliko to ne bude urađeno, blokirati pristup toj društvenoj mreži, izvjestili su danas turski mediji.