Text Size

Abras media-bhs

Syndicate content
Updated: 2 hours 29 min ago

Imenovana nova Uprava Hrvatske pošte Mostar

10 hours 18 min ago

Na današnjoj II. sjednici Nadzornog odbora Hrvatske pošte d.o.o. Mostar donesene su odluke o imenovanju vršitelja dužnosti članova Uprave Društva.

Inovativne tehnologije u službi društvene inkluzije osoba s Down sindromom

12 hours 24 min ago

Oktobar se u svijetu obilježava kao mjesec znanja o Down sindromu, a Udruženje „Život sa Down sindromom FBiH“ obilježava jesen na najbolji mogući način – pokretanjem inovativnog projekta 3D štampe baziranog na tehnologijama posljednje generacije uz podršku donatora, Ambasade Švicarske u okviru P

Inovativne tehnologije u službi društvene inkluzije osoba s Down sindromom

12 hours 34 min ago

Oktobar se u svijetu obilježava kao mjesec znanja o Down sindromu, a Udruženje „Život sa Down sindromom FBiH“ obilježava jesen na najbolji mogući način – pokretanjem inovativnog projekta 3D štampe baziranog na tehnologijama posljednje generacije uz podršku donatora, Ambasade Švicarske u okviru P

Savez za promjene najavljuje dokaze o SNSD-ovom štetnom djelovanju u RS

13 hours 49 min ago

Savez za promjene s nestrpljenjem očekuje posebnu sjednicu Narodne skupštine RS-a, jer na nivou BiH nije došlo ni do kakvog prijenosa nadležnosti, dok su njihovi predstavnici u bh. organima, izjavio je danas zamjenik šefa Kluba SDS-a Miladin Stanić.

Mijatović: Sloboda izražavanja i sloboda medija u BiH su ugrožene

14 hours 45 min ago

Sloboda izražavanja i sloboda medija u Bosni i Hercegovini su ugrožene, ocijenila je u izjavi u Strasbourgu predstavnica OSCE-a za slobodu medija Dunja Mijatović.

HLADNO PIVO - Mojoj majici

15 hours 5 min ago
Video:  Video of 2zPa7yb7g50

Saudijska Arabija: Zbog par flaša vina starac iz Britanije osuđen na bičevanje

15 hours 9 min ago

Ako vas u Saudijskoj Arabiji uhvate sa flašom alkohola dobićete 350 udaraca bičem.

Takvu kaznu dobio je i 74-godišnji Britanac Karl Andree, kome su saudijske vlasti prošle godine u automobilu pronašle nekoliko flaša domaćeg vina.

Kinezi uz pomoć najvećeg radio teleskopa kreću u potragu za inteligentnim životom izvan Zemlje

15 hours 22 min ago

Kina pravi najveći radio teleskop na svijetu koji će, kako navode Kinezi, efikasnije od svih ostalih teleskopa detektovati signale iz svemira i tako tragati za inteligentnim oblicima života izvan Zemlje.

Uskoro animirana verzija „Ježeve kućice“

16 hours 58 min ago

Proslavljena poema Branka Ćopića 'Ježeva kućica', uskoro dobiva svoju kratkometražnu animiranu verziju, čije je snimanje počelo ovih dana u Zagrebu i trebalo bi biti dovršeno do ljeta iduće godine.

Dogodilo se na današnji dan - 13. 10.

18 hours 18 min ago
Danas je utorak, 13. oktobar/listopad, 286. dan 2015. godine.

Četiri rudara izgubila život u rudniku Kakanj

18 hours 48 min ago

U jami Begići-Bištrani sinoć, jedan sat iza ponoći, u trećoj smjeni dogodila se nesreća u kojoj su četiri rudara smrtno stradala, jedan teže i jedan lakše povrijeđen.

Brainswitch u Abraševiću promoviše album „And The World Will Sleep“

12. October 2015 - 18:42
Promocija albuma "And The World Will Sleep" alternativnog metal benda Brainswitch iz Mostara održaće se u OKC Abrašević, u petak, 16. 10., sa početkom u 22 sata.  

Protest Kurda na sahrani žrtava terorističkog napada

12. October 2015 - 14:35

Više stotina ljudi uzvikivalo je danas antivladine slogane dok su hodali ka džamiji u istanbulskom predgrađu, gde će biti sahranjeni neki od 97 poginulih u dvostrukom samoubilačkom terorističkom napadu koji je izveden u subotu u Ankari.

Novi vojni savez Kurda, Arapa i Asiraca u borbi protiv IS-a

12. October 2015 - 13:55

Sirijska kurdska milicija i niz arapskih pobunjeničkih grupa uspostavili su zajedničke snage za borbu protiv Islamske države (IS), izjavili su dužnosnici.

Policijski automobil udario staricu u Tuzli

12. October 2015 - 13:47

Službeno policijsko vozilo udarilo je danas staricu čiji su inicijali S.Z. (83) na saobraćajnici u Tuzli ispred zgrade kantonalne Vlade.

Žena je prevezena na Univerzitetski klinički centar Tuzla, a stepen povreda još nije utvrđen.

Orhan Pamuk kritizirao Erdogana nakon napada na Kurde

12. October 2015 - 13:41

Turski nobelovac Orhan Pamuk je u intervjuu za talijansku Repubblicu oštro kritizirao predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, optuživši ga za računicu kada je o Kurdima riječ, nakon napada u Ankari u kojima je smrtno stradalo najmanje 97 osoba.

Tuzla: Radnici tvornice transportnih uređaja blokirali saobraćaj

12. October 2015 - 12:16

Radnici Tvornice transportnih uređaja (TTU) Tuzla danas su blokirali saobraćajnicu u blizini zgrade Vlade Tuzlanskog kantona.

Radnici ne odustaju od svojih zahtjeva, te svakog ponedjeljka pred kantonalnom vladom, kako ističu, bore se za svoja prava.

Uhapšeni radnici Air Francea koji su šefu pocjepali odjelo i košulju

12. October 2015 - 10:13

Francuska policija saopštila je danas da je uhapsila četvoricu zaposlenih aviokompanije "Air Francea" poovodom istrage incidenta u kojem je jednom od šefova rastrgnuta košulja, a on morao da preskoči ogradu sjedišta kompanije i pobjegne u pratnji policije.

Stephen Hawking: Trebamo se plašiti kapitalizma, a ne robota

12. October 2015 - 8:47

Prema čuvenom fizičaru Stephenu Hawkingu, povećano korištenje automatizovanih mašina moglo bi predstavljati kraj ljudskih prava, a ne samo radnih mjesta.

Rudari postigli dogovor sa Elektroprivredom BiH

12. October 2015 - 7:01

Rudari Rudnika mrkog uglja Zenica otkazali su najavljeni dolazak u Sarajevo, jer je sa Upravom Elektroprivrede BiH postignut dogovor o njihovom zahtjevima.