Text Size

Abras media-bhs

Syndicate content
Updated: 2 hours 50 min ago

Francuska policija suzavcem spriječila migrante da pređu kanal La Manche

5 hours 27 min ago

Francuska policija upotrijebila je suzavac kako bi rastjerala migrante koji su pokušali da uđu u tunel ispod kanala La Manche, javila je agencija AP.

Sindikalci sutra o generalnom štrajku

7 hours 37 min ago

Potpredsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Selvedin Šatorović rekao je da će sutra u Sarajevu biti održan sastanak svih predstavnika granskih sindikata koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima nakon donošenja Zakona o radu, među kojima je moguć generalni štrajk na nivou FBiH.

Natječaj za digitalnu fotografiju “Mostar-grad svjetlosti”

9 hours 42 min ago

U sklopu umjetničkog koncepta “City of lights” projekta Youth Art Movement  kojeg realizira udruženje Youth Power,  raspisuje se natječaj za digitalnu fotografiju na temu “Mostar-grad svjetlosti”.  

Do kraja dana lokalni pljuskovi i grmljavina

9 hours 55 min ago

U drugoj polovini dana u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina, a u Hercegovini se lokalni pljuskovi očekuju u noći na ponedjeljak. Vjetar će uglavnom biti slab promijenljivog smjera. Uz grmljavinske oblake će biti jačih udara vjetra.

Požar na brdu Hum još aktivan, nema opasnosti za stanovništvo i objekte

10 hours 44 min ago

Požar koji se jučer aktivirao u nenaseljenom dijelu brda Hum kod Mostara, lokaliziran je, ali još aktivan - saopćeno je iz Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite. Dodaje se da nema opasnosti po stanovništvo i objekte.

Dogodilo se na današnji dan - 2. 8.

2. August 2015 - 6:52
Danas je nedjelja, 2. avgust/kolovoz, 214. dan 2015. godine.    DOGODILO SE NA DANAŠNJI DAN   338 pr.n.e. – Bitka kod Heroneje između makedonskog kralja Filipa II. i saveza grčkih država  

Britanci protiv zabrane „gasa za smijanje“

1. August 2015 - 19:55

Desetine demonstranata okupilo se danas ispred zgrade britanskog parlamenta protestujući zbog planova vlade da zabrani određene vrste droge, uključujući „gas za smijanje“. Zabrana uključuje azot-suboksid, poznatiji kao „gas za smijanje“, koji se koristi kao zubarski anestetik.

Uhapšeno 30-ak učesnika neonacističkog skupa u Finskoj

1. August 2015 - 19:47

Finska policija je saopštila da je uhapsila oko 30 ljudi nakon što je došlo do nasilja na jednom skupu neonacista u centralnom dijelu Finske.

Požari u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori

1. August 2015 - 17:12

U Bosni i Hercegovini je na brdu Hum iznad Mostara  izbio požar većih razmjera. Gori na terenu koji nije pristupačan pa vatrogasci ne mogu da intervenišu. Postoji i opasnost od neeksplodiranih mina iz proteklog rata.

Na ulicama Zagreba osvanuli plakati s porukom „Rat je gotov“

1. August 2015 - 16:47

Na ulicama Zagreba danas su osvanuli natpisi i poruke protiv vojne parade koja treba da bude održana 4. avgusta povodom obilježavanja godišnjice vojno-policijske akcije "Oluja" poput - "Rat je gotov, idite kući!" i "Rat je gotov, na mjestu voljno", prenijeli su hrvatski mediji.

Porastao broj smrtnih kazni u svijetu

1. August 2015 - 9:57

Broj osoba osuđenih na smrt u svijetu i broj izvršenja smrtnih kazni narastao je u 2014. godini te dostigao "najmanje 3.576" osoba u odnosu na 3.511 godinu prije, priopćila je udruga koja se bori protiv smrtne kazne.

Srbija: Struja od danas skuplja 12 posto

1. August 2015 - 9:54

Električna energija je 1. augusta u Srbiji skuplja 12 posto. Prosječni mjesečni račun za struju od oko 2.500 dinara (20,88 eura), nakon ovog poskupljenja, građani će plaćati za oko 300 dinara (2,5 eura) više.

Zbog talasa izbjeglica austrijska vlada mijenja Ustav

1. August 2015 - 9:36

Austrijska je vlada zatražila povećanje ustavnih ovlaštenja kojima bi prisilila pokrajine da prihvate tražitelje azila, čime je reagovala na kritiku da državni zvaničnici ne osiguravaju adekvatnu brigu sve većem broju izbjeglica.

Dogodilo se na današnji dan - 1. 8.

31. July 2015 - 22:00
Danas je subota, 1. avgust/kolovoz, 213. dan 2015. godine.    DOGODILO SE NA DANAŠNJI DAN  

Povećan broj žalbi na govor mržnje u komentarima na portalima u BiH

31. July 2015 - 16:43

U prošloj godini Vijeće za tisak u BiH zaprimilo je ukupno 875 žalbi koje su se odnosile na pisanje tiskanih i online medija u BiH, a od tog broja 594 žalbe odnosile su se na komentare posjetitelja portala, kazala je Feni Maida Bahto Kestendžić, projekt koordinatorica za žalbe u Vijeću za tisak

DF: Vlada FBIH pokušava smanjiti ionako oskudna radnička prava

31. July 2015 - 9:17

Predsjedništvo Demokratske fronte (DF) osudilo je, na sinoćnjoj sjednici, usvajanje Zakona o radu u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH), saopštila je Stranka.

Facebook predstavio solarni dron

31. July 2015 - 8:59

Facebook je izumio prvi dron na solarni pogon, a koji će u budućnosti omogućiti pristup internetu ljudima koji žive u zabačenim dijelovima svijeta. Dron Aquila je dužine 42 metra, pa je tako iste veličine kao raspon krila aviona Boeing 747. Težak je gotovo 400 kilograma.

Zakon o radu u Predstavničkom domu, nema protesta

31. July 2015 - 8:52

Nakon što je Prijedlog zakona o radu usvojio Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, isti će se zakonski prijedlog naći i na današnjem izvanrednom zasjedanju Predstavničkog doma federalnog parlamenta.

Google lansirao internet preko balona na Šri Lanci

31. July 2015 - 8:47

Google je zvanično lansirao internet preko balona na Šri Lanci, pa će tako to ostrvo biti jedina zemlja koja će omogućiti potpunu pokrivenost svoje teritorije internetom. Projekat "Loon" testiran je tokom posljednjih godina, objavio je danas francuski dnevnik Figaro u svom web izdanju.

Dubioza kolektiv i S.A.R.S. večeras u rasprodanoj pulskoj Areni

31. July 2015 - 8:38

U rasprodanoj pulskoj Areni večeras nastupaju Dubioza kolektiv i S.A.R.S. Nastup Sarsa počinje u 20.45, a Dubioza kolektiv na pozornicu izlazi u 22.15.