Text Size

Abras media-bhs

Syndicate content
Updated: 52 min 48 sec ago

Turska će otvoriti džamije u svim državnim univerzitetima

8 hours 27 min ago

Uprava za vjerske poslove turske vlade saopćila je u petak da namjerava izgraditi džamiju u svakom od državnih univerziteta u zemlji.

Odobren novi zakon o smanjenju upotrebe plastičnih kesa

10 hours 34 min ago

Vlade zemalja EU jednoglasno su odobrile novi zakon o smanjenju upotrebe plastičnih kesa, kako bi se smanjio otpad na kopnu i ograničilo širenje "plastične supe" u svjetskim okeanima. Mjeru, koja je utvrađena u saradnji sa Evropskim parlamentom, kritikovala je

Prvi rezultati popisa stanovništva u BiH u aprilu ili maju 2015.

10 hours 38 min ago
Elektronska baza podataka sa popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH uspostavljena je poslije 12 mjeseci i očekivanja su da će prvi rezultati najkasnije biti objavljeni u aprilu ili maju 2015, rekao je predsjedavajući Upravljačke grupe Međunarodne

Oktobar 2014. najtopliji otkako je počelo mjerenje temperatura

12 hours 23 min ago

Prosječna temperatura u oktobru ove godine bila je najviša prosječna temperatura u tom mjesecu otkako je počelo mjerenje prosječnih temperatura zraka u svijetu 1880. godine, saopćila je Svjetska meteorološka organizacija.

Velika imigracijska reforma u SAD

13 hours 8 min ago

Milionima imigranata koji žive ilegalno u SAD-u bit će omogućeno da se prijave za radnu dozvolu na osnovu velike imigracijske reforme koju je objavio predsjednik Barack Obama.

Dogodilo se na današnji dan - 21. 11.

17 hours 31 min ago
Danas je petak, 21. novembar/studeni, 325. dan 2014. godine. Do kraja godine ostalo je 40 dana.   DOGODILO SE NA DANAŠNJI DAN  

Poetska večer Marka Vešovića na promociji portala Strane.ba

18 hours 19 min ago
U četvrtak je u Ćorovića kući u Mostaru održana književna večer Marka Vešovića, upriličena povodom puštanja u funkciju portala za književnost i kulturu Strane.ba.

Stanovnici Wunsiedela iskoristili naciste za borbu protiv nacizma

20. November 2014 - 15:11

Decenijama su neonacisti putovali u gradić Wunsiedel, na jugoistoku Njemačke, gdje je Hitlerov zamjenik Rudolf Hess bio pokopan do 2011. godine. Ekstremni desničari su marširali kroz grad iz godine u godinu u Hessovu čast, slaveći horor Trećeg rajha.

I dalje nema rješenja za BIRA-u

20. November 2014 - 14:52
Radnici Bihaćke industrije rashladnih aparata (BIRA) i danas su protestirali ispred kapije poduzeća, čekajući ishod još jednih razgovora predstavnika Sindikata i Uprave tvornice. Kako bi pomogli da se iznađe rješenj

Konstituirana Skupština HNK

20. November 2014 - 14:40

Polaganjem zakletve 30 izabranih zastupnika u Skupštini Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) u četvrtak je konstituisano to zakonodavno tijelo, a službeni pregovori o formiranju vladajuće većine počinju u ponedjeljak.

Sušenje šuma poprimilo zabrinjavajuće razmjere

20. November 2014 - 14:34

Problem sušenja šuma u BiH poprimio je zabrinjavajuće razmjere - izjavio je danas Refik Hodžić, predsjednik Skupštine Udruženja inženjera i tehničara šumarstva FBiH.

Nezaposlenost najveći problem u BiH

20. November 2014 - 14:05
U Bosni i Hercegovini nužna je reforma Zakona o posredovanju u zapošljavanju, posebno jer se službe za zapošljavanje ne bave svojim primarnim poslom, već uz brojne druge poslove troši se kadar i novac na servisiranje zdravstvenog osiguranje nezaposlenih.

Zenica postala grad

20. November 2014 - 14:00
Vijećnici Općinskog Vijeća Zenice usvojili su danas, na svečanoj sjednici vijeća, prijedlog privremene statutarne odluke o proglašenju Grada Zenica. Usvajanjem ove odluke zenička općinska zajednica i zvanično postaje grad, nakon završetka službene procedure,

„Yahoo“ mijenja „Google“

20. November 2014 - 13:54
Tehnološki gigant "Yahoo" zamijeniće "Google" kao podrazumijevani pretraživač interneta u pregledniku "Firefox" u SAD. "Yahoo" je saopštio da će predstaviti "čist, savremen i impresivan dizajn" servisa za pretraživa

KUPEK 104: Priča o Presingu, Neurokremu, I duhovima koji sviraju i pevaju

20. November 2014 - 12:52
Prošle je skoro 25 godina otkako je legenda podzemlja, Zdenko Franjić, u svoj tefter i portfolio upisao ime: Presing.

SAD: Deportovani nacisti ostaju bez socijalne pomoći

20. November 2014 - 11:19

Osumnjičeni nacistički ratni zločinci koji su deportovani iz SAD neće više dobijati socijalnu pomoć od ove države, ako budu usvojena predložena zakonska rješenja u američkom Kongresu.

Povijesni uspjeh Ljevice u Njemačkoj

20. November 2014 - 8:30

Radikalna ljevica Die Linke će prvi put vladati jednom saveznom zemljom u Njemačkoj, Tiringijom, nakon koaliranja socijaldemokrata i zelenih, priopćile su te stranke u srijedu.

Dogodilo se na današnji dan - 20. 11.

20. November 2014 - 8:23
Danas je četvrtak, 20. novembar/studeni, 324. dan 2014. godine. Do kraja godine ostao je još 41 dan.    DOGODILO SE NA DANAŠNJI DAN  

London: Hiljade studenata na demonstracijama za besplatno obrazovanje

19. November 2014 - 17:43

Više hiljada demonstranata, koji protestuju povodom pitanja studentskih kredita i školarina, marširaju u Londonu ka zgradi britanskog Parlamenta.

Demonstracije se održavaju pod nazivom "Besplatno obrazovanje", a protiv školarina u iznosu do 9.000 funti na univerzitetima u Engleskoj.