Text Size

Abras media-bhs

Syndicate content
Updated: 35 min 35 sec ago

Potvrđen Savjet ministara BiH

47 min 34 sec ago

Nakon polusatne rasprave Parlamentarna skupština BiH potvrdila je odluku Denisa Zvizdića, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o imenovanju ministara i zamjenika ministara Vijeća ministara BiH.

Čavara donio odluku o imenovanju nove Vlade Federacije

58 min 28 sec ago

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara donio je odluku o imenovanju novog saziva Federalne vlade, koja sadrži i neophodne potpise saglasnosti dvoje potpredsjednika FBiH - Melike Mahmutbegović i Milana Dunovića.

To je novinarima potvrdio sam Čavara.

Skupština HNK: U srijedu o Prijedlogu budžeta

1 hour 42 min ago

Zbog obaveza dijela zastupnika Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) na zasjedanju Doma naroda Federacije BiH u Sarajevu, sjednica Skupštine HNK-a prekinuta je i bit će nastavljena u srijedu, kada će se zastupnici izjašnjavati o prijedlogu kantonalnog budžeta za 2015. godinu.

Kineske vlasti zatvorile 66 golf terena

2 hours 23 min ago

Kineske komunističke vlasti zatvorile su 66 "ilegalnih" golfskih terena, potvrđujući nepovjerenje spram razonode koju su dugo osuđivali kao elitističku i buržujsku.

Zeleno svjetlo za uredbu o izvozu krompira iz BiH u EU

2 hours 29 min ago

Stalni odbor za biljke, životinje, hranu i životinjsku hranu, tijelo odgovorno za sigurnost hrane, na sastanku održanom 26. i 27.

Avion Solar Impulse 2 stigao u Kinu

6 hours 5 min ago

Švicarski avion na solarni pogon Solar Impulse 2, koji se nalazi na putu oko svijeta, u utorak rano ujutro, nakon borbe sa snažnim vjetrovima, sletio je uspješno u Kinu, završivši petu dionicu epskog putovanja, prenose agencije.

Krivični sud u Hagu otvara istragu o zločinima u Gazi

6 hours 11 min ago

Međunarodni kazneni sud u Haagu pokrenuo je preliminarnu istragu zbog navodnih izraelskih zločina i aktivnosti naseljavanja na palestinskom teritoriju, prenose agencije.

Dogodilo se na današnji dan - 31. 3.

7 hours 31 min ago
Danas je utorak, 31. mart/ožujak, 90. dan 2015. godine.    DOGODILO SE NA DANAŠNJI DAN  

Poziv za učešće na međunarodnom projektu Punch International

30. March 2015 - 17:51

Međunarodni filmski festival Kratkofil Plus poziva mlade umjetnike na učešće u projektu Punch International, organizovanog u saradnji sa filmskim festivalom Flimmer iz Norrköpinga, Švedska.

Billy Andol: Umjetnici trebaju da urade sve kako bi ljude doveli k sebi

30. March 2015 - 17:42
Malo koji bh. bend je u tako kratkom roku na sebe privukao pažnju cijelog regiona, kao što je to bio slučaj sa bendom Billy Andol.

Glavašu određen pritvor do maja 2016. godine

30. March 2015 - 17:35

Vrhovni sud Hrvatske donio je danas odluku da se Branimiru Glavašu, koji je bio osuđen za ratne zločine nad srpskim civilima u Osijeku, odredi istražni pritvor do 5. maja 2016. godine.

SAD: U pucnjavi ispred sjedišta NSA poginula jedna osoba

30. March 2015 - 17:33

Policija je saopštila da su dvije osobe u automobilu pokušale da probiju kapiju NSA, nakon čega je uslijedila pucnjava u kojoj je jedan muškarac u vozilu poginuo, a drugi je teško ranjen. Motiv ovog incidenta nije poznat.

Predstava „Dame biraju“ - 8. travnja u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača

30. March 2015 - 15:59
Povodom deset godina postojanja Udruženja dramskih umjetnika ALTTEATAR bh. publici poklanja hit predstavu "Dame biraju", koja će se prikazati u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača, 8. travnja, sa početkom u 20:00 sati.  

Radnici traže rješavanje statusa

30. March 2015 - 14:15

Nezbrinuti radnici Konfekcije "Borac" Travnik okupili su se danas ispred kapije ovog preduzeća, nakon čega su protestovali ispred zgrade Vlade Srednjobosanskog kantona i Poreske uprave u Travniku tražeći uvezivanje staža i rješavanje radno-pravnog statusa za jedan broj radnika.

Palestina u srijedu postaje članica ICC-a

30. March 2015 - 12:51

Palestina će u srijedu postati članica Međunarodnoga krivičnog suda te je najavila tužbu protiv Izraela. Glavna tema palestinske tužbe bit će navodni ratni zločini tokom rata u Gazi te izraelska gradnja jevrejskih naselja na okupiranoj Zapadnoj obali.

Probno puštanje u rad dva solarna sistema za grijanje tople vode

30. March 2015 - 12:08

Na objektima „Centralnog grijanja“ d.d. Tuzla i obdaništa „Sunčica“ 27.03.2015. godine puštena su u probni rad dva solarna sistema za pripremu tople vode, ukupnog kapaciteta 400 litara vode koja će biti korištena za sanitarne potrebe.

Sindikalci traže ostavke menadžmenta BHRT-a

30. March 2015 - 11:52

Sindikalna organizacija radnika BHRT-a zatražiće ostavke menadžmenta, ukoliko u naredna tri mjeseca ne predloži sanacione mjere i ponudi plan izlaska iz krize ovog kolektiva.

Rock za prijatelja: Humanitarni koncert za Hamzu Gušića - 2. travnja u Abraševiću

30. March 2015 - 10:55

Humanitarni koncert za Hamzu Gušića održaće se u OKC Abrašević, u četvrtak, 2. travnja, sa početkom u 21:00 sat. 

Predsjednik Češke: Da nije bilo Crvene armije danas bi govorili njemački

30. March 2015 - 10:41

Da nije bilo Crvene armije i Moskve, danas bismo govorili njemački i pozdravljali sa "Hajl Hitler" - poručuje predsjednik Češke Miloš Zeman.

Postoji ustavni osnov za ukidanje „bijelog hljeba“

30. March 2015 - 10:00

Ustavnopravna komisija Doma naroda parlamenta BiH utvrdila je danas postojanje ustavnog osnova i usaglašenosti sa pravnim sistemom BiH za Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, kojim se ukida jednogodišnja naknada za izabrane i imenovane zvaničnike na nivou B