Warning: Table './oneworld_oneworldseeorg/cache' is marked as crashed and should be repaired query: SELECT data, created, headers, expire, serialized FROM cache WHERE cid = 'variables' in /home/oneworld/public_html/includes/database.mysql.inc on line 135

Warning: Table './oneworld_oneworldseeorg/cache' is marked as crashed and should be repaired query: UPDATE cache SET data = 'a:823:{s:13:\"theme_default\";s:6:\"owpsee\";s:13:\"filter_html_1\";i:1;s:18:\"node_options_forum\";a:1:{i:0;s:6:\"status\";}s:27:\"menu_secondary_links_source\";s:0:\"\";s:25:\"drupal_http_request_fails\";b:1;s:15:\"install_profile\";s:7:\"default\";s:17:\"node_options_page\";a:1:{i:0;s:6:\"status\";}s:12:\"comment_page\";s:1:\"0\";s:14:\"theme_settings\";a:22:{s:11:\"toggle_logo\";i:1;s:11:\"toggle_name\";i:0;s:13:\"toggle_slogan\";i:0;s:14:\"toggle_mission\";i:0;s:24:\"toggle_node_user_picture\";i:0;s:27:\"toggle_comment_user_picture\";i:0;s:13:\"toggle_search\";i:0;s:14:\"toggle_favicon\";i:1;s:20:\"toggle_primary_links\";i:1;s:22:\"tog in /home/oneworld/public_html/includes/database.mysql.inc on line 135

Warning: Table './oneworld_oneworldseeorg/cache' is marked as crashed and should be repaired query: SELECT data, created, headers, expire, serialized FROM cache WHERE cid = 'variables:mk' in /home/oneworld/public_html/includes/database.mysql.inc on line 135

Warning: Table './oneworld_oneworldseeorg/cache' is marked as crashed and should be repaired query: UPDATE cache SET data = 'a:0:{}', created = 1419116176, expire = 0, headers = '', serialized = 1 WHERE cid = 'variables:mk' in /home/oneworld/public_html/includes/database.mysql.inc on line 135

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/oneworld/public_html/includes/database.mysql.inc:135) in /home/oneworld/public_html/includes/bootstrap.inc on line 736

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/oneworld/public_html/includes/database.mysql.inc:135) in /home/oneworld/public_html/includes/bootstrap.inc on line 737

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/oneworld/public_html/includes/database.mysql.inc:135) in /home/oneworld/public_html/includes/bootstrap.inc on line 738

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/oneworld/public_html/includes/database.mysql.inc:135) in /home/oneworld/public_html/includes/bootstrap.inc on line 739
OneWorldsee platform for southeast Europe | OneWorldsee platform for southeast Europe
   
Text Size

News ...

Европскиот дијалог за управување со интернет (European Dialogue on Internet Governance) – EuroDIG го објави повикот за поднесување на предлози за темите и прашањата што би биле вклучени во агендата на настанот EuroDIG 2015. Повикот е отворен до 31 декември 2014 година. EuroDIG Cloud Освен можноста за предлагање на теми за кои би сакале да се дискутира, подносителите можат да предложат и теми што...
Здружението за општествени истражувања и комуникации УДИК од Сараево и Центарот за жени жртви на војната РОСА од Загреб организираа, пред Катедралата во Сараево на 17 ноември односно на плоштадот Бан Јелачиќ во Загреб на 18 ноември, акции за одбележување на 23-та годишнина од страдањето на жртвите на војната од Вуковар. Активисти и активистки на УДИК пред Катедралата во Сараево (Фото УДИК)...
Неколку илјади студенти, со протестен марш по улиците на Скопје минатиот понеделник, 17.11.2014 година, побараа од Министерството за образование да се откаже од плановите за воведување екстерно тестирање на универзитетите. Неколку илјади студенти протестираа против најавата за екстерно тестирање на универзитетите (Фото Ванчо Џамбаски)Во писмото до министерот за образование Абдулаќим Адеми,...
Порталот „Женска посла“ (zenskaposla.ba) од Босна и Херцеговина, заедно со Фондацијата Еден свет – платформа за Југоисточна Европа, го организира првата регионална обука за информатичките и комуникациските технологии (ИКТ) и насилството врз жените "Women rock IT!". Обуката ќе се одржи во Сараево, од 10 до 15 декември 2014 година. Лого на обуката "Women rock IT" Учесничките ќе можат да научат...
Демократијата во Македонија е дисквалификувана, тврди најновото издание на организацијата Цивил – Центар за слобода, публикацијата Избори 2014: Дисквалификувана демократија, што беше промовирана на 8 јули 2014 година во ГЕМ клубот во Старата Чаршија во Скопје. „Сакавме на овој начин да покажеме, во духот на Светското првенство во фудбал, дека и во Македонија се одигра еден меч, кој беше крајно...
Институциите во Република Македонија треба доследно да ја спроведуваат постоечката законска рамка за граѓанското е-учество и да ја подигаат свеста кај институциите и граѓаните за важноста на користењето на веб-локациите како алатки за транспарентност и отчетност, вели студијата на Фондацијата Метаморфозис претставена вчера, 17.06.2014 година, во ЕУ Инфо Центарот во Скопје. Тамара Ресавска, Бардил...
Институциите во Република Македонија треба доследно да ја спроведуваат постоечката законска рамка за граѓанското е-учество и да ја подигаат свеста кај институциите и граѓаните за важноста на користењето на веб-локациите како алатки за транспарентност и отчетност, вели студијата на Фондацијата Метаморфозис претставена вчера, 17.06.2014 година, во ЕУ Инфо Центарот во Скопје. Тамара Ресавска, Бардил...
Движењето „Здружени граѓани за Србија“, организации на граѓанското општество и поединци од Србија се вклучија во иницијативата „Во лице на цензурата“, во знак на протест против последниот случај на гаснење на неколку блогови и интернет портали што бараа одговорност од премиерот на Владата на Србија Александар Вучиќ. Илустрацијата преземена од Здружени граѓани за Србија„Прашањето на цензурата...
Државите од регионот на Западен Балкан сите до една се рангирани во групате „делумно слободни“ во најновиот Извештај за слободата на медиумите за 2014 година на американската организација Фридом хаус. Најдобро рангирани, со оценка десет од можните 100 поени (што е поголем бројот на поени, толку е помала слободата на медиумите) се Шведска, Норвешка и Холандија. На дното на листата се Белорусија (...
Пред напредокот на управувањето со интернет бара разгледување на прашањата на активно учество на сите заинтересирани страни, соодветни ресурси и промени во постоечките управувачки процеси, кажа Нена Нваканма (Nnenna Nwakanma), регионален координатор за Африка на Фондацијата „Ворлд вајд њеб“ (World Wide Web Foundation), во обраќањето на Средбата на заинтересирани страни за иднината на управувањето...

Јазични изданиа

Search

Our initiatives

13 Принципи