Text Size

Southeast Europe

Dejan Georgievski
26/09/2013 - 11:33

Документарниот филм „Мнозинството почнува тука“, приказна за шест млади луѓе од републиките на поранешна Југославија – Македонија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Србија и Косово (без Словенија) кои патуваат низ регионот во обид да откријат колку знаат за блиското минато, ја имаше својата премиера синоќа, 25 септември 2013 година, во Кинотеката на Македонија во Скопје.