Text Size

News

Dejan Georgievski
20/10/2013 - 17:54

Првата парада на гордоста во Подгорица – „Монтенегро прајд“, се одржа денес, 20 октовмри 2013 година. И покрај големите мерки за безбедност, сепак дојде до судир на полицијата што ја обезбедуваше парадата и нејзините противници.

Dejan Georgievski
18/02/2013 - 15:10

Граѓаните и граѓанките на Сараево, Подгорица, Белград, Нови Сад, Скопје, Загреб,Тирана и Приштина, како и многу други градови во регионот, се приклучија кон глобалната кампања Милијарда се крева, на 14 февруари, и танцуваа на улиците и плоштадите заедно со граѓаните и граѓанките на 190 држави во целиот свет, во протест против насилството врз жените и девојките.

Dejan Georgievski
03/02/2013 - 14:38

Србија е највисоко рангирана од државите од Западен Балкан во извештајот Индекс на медиумски слободи за 2013 година, што организацијата Репортери без граници го објави минатата недела, и се наоѓа на 63-то место, што е напредок од 17 места споредено со минатогошниот извештај. Од друга страна, се полошата состојба на полето на медиумските слободи за Македонија значеше...

Dejan Georgievski
21/03/2012 - 15:07

Слабовидните лица од неодамна можат да го користат системот Vinux 3.0.2, преработена и доработена врзијана системот Ubuntu 10.0.4 LTS, опремена со специјални алатки наменети за слепите и слабовидните лица.