Text Size

UNDP dhe Universum organizojnë shkollën për zhvillim të qëndrueshëm

Printer-friendly versionPrinter-friendly versionSend by emailSend by email

UNDP dhe Kolegji Universum organizojnë për herë të dytë shkollën pranverore për zhvillim të qëndrueshëm njerëzor e cila këtë vit për temë ka Mobilitetin (Migracionin) dhe ndikimin e tij në zhvillimin njerëzor nga perspektiva e integrimit në BE.

Njëzetepesë studentët më të mirë nga Kosova do të marrin pjesë në këtë shkollë e cila fillon me 15 prill 2013. Ligjërues dhe prezantues të konfirmuar vijnë nga Qeveria, UNDP, IOM, UNHCR, akademia dhe shoqëria civile. Pjesëmarrjen në hapje dhe me nga një ligjëratë e kanë konfirmuar edhe figura të larta nga institucionet vendore dhe ndërkombëtare.

Këtë vit, shkolla do të ndajë edhe tre çmime në vlerë monetare prej 600, 500 dhe 400 euro respektivisht, për tri punimet më të mira nga grupet studentore, e cila pritet ta bëjë edhe më interesante këtë edicion.

Denis Nushi nga UNDP-ja tha se Shkolla për Zhvillim të Qëndrueshëm Njerëzor në këtë vit realizohet si komponentë kyçe e projektit 'Raporti i zhvillimit njerëzor në Kosovë' dhe se tema e këtij viti “Mobiliteti si forcë për zhvillim” korrespondon tërësisht me raportin e ardhshëm.

“Me këtë rast, studentët do të kenë mundësi të dëgjojnë ligjërata nga përfaqësuesit e nivelit më të lartë të institucioneve ndërkombëtare dhe vendore, të Ministrive të posaçme lidhur me temën si dhe nga hartuesit e kapitujve të këtij raporti por edhe të marrin pjesë drejtpërdrejt në hartimin e tij”, tha ai.

Në anën tjetër, Arlinda Berisha nga Universum tha se edhe ky projekt është në vazhdën e shumë projekteve të rëndësishme që Universum i realizon me partnerët e vet, si në këtë rast me UNDP.

“Qëllimi jonë është të ndërtojmë një institucion inovativ i cili sjellë në Kosovë projekte të dobishme për studentët tanë por edhe gjithë komunitetin e studentëve në Kosovë dhe në këtë mënyrë i shërben zhvillimit të gjithmbarshëm të shoqërisë Kosovare”, tha Berisha.

Shkolla pranverore ofrohet pa pagese dhe afati i fundit për aplikim është 12 Prill 2013. Të gjitha të interesuarit mund të aplikojnë duke vizituar uebfaqen e Kolegjit Universum www.universum-ks.org apo UNDP www.ks.undp.org. (Burimi: Telegrafi)

Share this