Text Size

Poziv za predlaganje tema za EuroDIG 2015

Printer-friendly versionPrinter-friendly versionSend by emailSend by email

Evropski dijalog o upravljanju internetom (The European Dialogue on Internet Governance) - EuroDIG objavio je poziv za podnošenje predloga o temama i pitanjima koja bi mogla biti uključena u agendu EuroDIG-a 2015. Poziv je otvoren do 31. decembra 2014. godine.

EuroDIG CloudEuroDIG Cloud

Osim mogućnosti predlaganja tema o kojima bi pojedinci ili zajednice htjeli razgovarati, podnosioci mogu predložiti i temu koja se uklapa u jednu od slijedećih nosećim tema koje je predložio uži tim za organizaciju EuroDIG-a:
1.    Pristup (jednakost/digitalni jaz)
2.    Internacionalizirana imena domena
3.    Ljudska prava
4.    Bezbjednost
5.    Inovacije i ekonomski razvoj
6.    Druge teme

Gorenavedene teme odražavaju neke od specifičnih izazova i oblasti interesa kojima se bave zainteresirani subjekti i u državama Jugoistočne Evrope.

Online formular za podnošenje prijava dostupan je na adresi www.eurodig.org.

EuroDIG je objavio i datum Javnog sastanka za planiranje koji će se održati 27. januara u Sofiji, u Bugarskoj. Više detalja i program sastanka biće uskoro dostupni na internetskoj stranici EuroDIG-a.

Sastanak u Bugarskoj je mogućnost za veće uključivanje u raspravu učesnika iz Jugoistočne Evrope koji bi zatim učestvovali na okruglom stolu koji će se održati jedan dan prije održavanja EuroDIG-a 2015. godine, zakazanog za 3. jun 2015. godine.

Share this