Text Size

Kroaci

luan
16/05/2013 - 10:09

Sot, më 15 maj 2013, Shoqata GONG tërhoqi vërejtjen se Kroacia sërish po përballet me rrezikun e dështimit të kalimit të testit të transparencës së financimit të reklamimit të partive politike për zgjedhjet në pritje lokale 2013, për shkak të zbatimit të pamjaftueshëm të Ligjit për financimin e fushatave politike.

luan
04/04/2013 - 09:21

Komisioni Shtetëror Zgjedhor ka adresuar raportin e dorëzuar nga shoqata GONG i cili e ngarkon Stribor Jurcicin, menaxher i përgjithshëm i kompanisë Pegaz Auctoritas nga Zagrebi, me një tentim për të blerë votat për Zgjedhjet e ardhshme për Parlamentin Evropian në Kroaci tek Zyra Komunale e Prokurorit të Shtetit në Zagreb.

Emiljan Dyrmishi
28/05/2012 - 14:19

Dubravka Bevandić, kreu i Departamentit te te Drejtes per Akses ne Informacion ne Agjencine per Mbrojtjen e te Dhenave Personale (APPD), tha ne nje konference per shtyp me 24 Maj 2012, ku APPD paraqiti Raportin e saj vjetor per zbatimin e te drejtes per akses ne informacion ne vitin 2011, qe dhenia e informacionit duhet te jete nje prioritet per organet e qeverisjes dhe administrates publike dhe i qortoi...

Emiljan Dyrmishi
25/05/2012 - 13:10

Rrjeti Akademik dhe Kerkimor Kroat CARNet organizon nje tryeze te rrumbullaket me teme "Politikat Institucionale te Institucioneve te Arsimit ne Kroaci per Perdorimin e Mediave Sociale ne Arsim", ne 31 maj 2012, (aktiviteti fillon ne oren 13:00 ), ne ambientet e CARNet dhe tek Qendra Kompiuterike e Universitetit Srce ne Zagreb (J. Marohni rr. 5).

 

Emiljan Dyrmishi
07/05/2012 - 16:47

Ministri Kroat i Puneve te Jashtme dhe per ceshtjet Europiane Vesna Pusić denoi te Premten e shkuar ne debatin parlamentar per Raportin e Zbatimit te Asistences per 2010, ngjarjet e ndodhura ne 1 Maj ne Skabrinje, ku banoret e ketij qyteti protestuan ne vend strehimet e familjeve rome qe jane vendosur ne lagjen e tyre.

Emiljan Dyrmishi
13/04/2012 - 12:44

Ministria e Brendshme Kroate ka marre masa per te bllokuar mbledhjen e planifikuar te grupeve Neo Naziste ne Zagreb, sic konfirmoi edhe Kryeministri Zoran Milanovic ne nje mbledhje qeveritare.

Milanović tha se ky vendim per te ndaluar ngjarjen u morr nga nje numer i madh arsyesh politike te ditura boterisht dhe nga ata "qe nxisin veprimet e grabitjes" e qe mund te vizitojne Kroacine si turiste, por jo si aktiviste politike. Ai tha se autoritetet nuk do te lejojne te tilla...

Emiljan Dyrmishi
10/04/2012 - 20:50

Akademia Politike e Partise Popullore Kroate (HNS) anoncoi te Premten, me 6 Prill se do te organizohet nje seri tryezash diskutimi nga ajo, ne muajt e ardhshem, me temat e azilit, te drejtat dhe sfidat e diskriminimit te komunitetit LGBT, sistemit te edukimit, ne pergjigje te nevojave te forcimit te te gjitha te drejtave te minoriteteve, azil kerkuesit ne Kroaci, dhe grupet etnike, gjinore te ndryshme.