Text Size

Civil Rights

luan
24/01/2014 - 09:34

Në raportin vjetor “Liria në botë 2014” të organizatës Freedom House, Kosova klasifikohet në mesin e vendeve “pjesërisht të lira”, me ç’rast në kategorinë e të drejtave politike vlerësohet me notën 5, ndërsa në atë të lirive civile me 4.

Në krahasim me raportin e vitit të kaluar Kosova ka mbetur në vlerësimin e njëjtë. Nota 1 paraqet shkallën më të mirë, ndërsa nota 7 atë më të dobët.

luan
10/12/2013 - 14:28

Përfaqësues të institucioneve të Kosovës, Avokati i Popullit, punonjës të policisë dhe organizatave që merren me mbrojtjen e të drejtave të grave, kanë bërë thirrje për ndalje të dhunës ndaj grave.

Thirrjet i kanë lansuar të hënën në një konferencë që është mbajtur në Prishtinë, ku kanë përmbyllur fushatën e ndërgjegjësimit “16 ditë të aktivizimit kundër dhunës ndaj gruas” në kuadër të Programit të Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) bashkë me Policinë e Kosovës, raporton...

luan
05/12/2013 - 08:49

Luftëtarja për të drejtat e njeriut, Hilmnijeta Apuk nga Kosova është nderuar me Çmimin prestigjioz të Organizatës së Kombeve të Bashkuara (OKB) për të Drejtat e Njeriut.

Sipas një njoftimi për medie, Dijana Toska, më 31 korrik 2013, në emër të OJQ-së,Little People of Kosova, iu drejtua Komesariatit të Lartë për të Drejtat e Njeriut në Nju-Jork për nominimin e zonjës Hilmnijeta Apuk,si luftëtare e të drejtave dhe lirive të personave me aftësi të kufizuara në Kosovë, për Çmimin e...

luan
03/12/2013 - 18:46

Me rastin e shënimit të 3 Dhjetorit – Ditës Ndërkombëtare të Personave me Aftësi të Kufizuara, Shoqata HandiKOS ka organizuar Marshin për Kosovën Gjithëpërfshirëse. Ky marsh ka pasur për qëllim rritjen e vizibilitetit të personave me aftësi te kufizuara dhe ngritjen e vetëdijes së shoqërisë së gjithmbarshme për barrierat me të cilat ballafaqohen personat me aftësi të kufizuara gjatë përpjekjeve për pjesëmarrje të plotë dhe efektive në...

luan
27/11/2013 - 18:37

Rrjeti i Grupeve të Grave të Kosovës (RrGGK) dhe Alter Habitus – Instituti për Studime në Shoqëri dhe Kulturë, publikuan raportin “Ku janë paratë për të drejtat e grave?”. Kjo ngjarje bashkoi më shumë se dyzet pjesëmarrës (donatorë, organizatat jo qeveritare të grave dhe pjesëtarë tjerë të shoqërisë civile) për të diskutuar të gjeturat dhe rekomandimet e hulumtimit nëntëmujor.

luan
25/11/2013 - 17:55

Për t’i thënë “Stop” dhunës ndaj grave në shoqërinë shqiptare, shoqëria civile ka nisur sot një marshim paqësor për 16 Ditët kundër Dhunës ndaj Grave. Shifrat e dhunës ndaj grave në Shqipëri janë trefishuar krahasuar me katër vite më parë.

luan
25/11/2013 - 17:42

Sot, më 25 nëntor, shënohet Dita për Eliminimin e Dhunës Kundër Femrave. Qëllimi i kësaj dite është sensibilizimi dhe theksimi i faktit se femrat në mbarë botën i nënshtrohen dhunës fizike dhe asaj seksuale, si brenda shtëpisë, ashtu edhe jashtë saj.