Text Size

Disability

luan
06/03/2014 - 14:09

Në një tryezë të organizuar nga Shoqata e të Verbërve të Kosovës, ku morën pjesë edhe deputetë nga Kuvendi i Kosovës dhe përfaqësues nga Shoqata e të Verbërve të Shqipërisë, u diskutua pjesëmarrja e të verbërve në proceset vendimmarrëse në Kosovë, raporton Koha.net.

Sinan Tafaj, kryetar i shoqatës së të verbërve në Shqipëri, theksoi problemet që të verbrit hasin duke filluar nga pjesëmarrja në vendimmarrje brenda familjes. Shumë vendime tha ai merren...

luan
03/12/2013 - 18:46

Me rastin e shënimit të 3 Dhjetorit – Ditës Ndërkombëtare të Personave me Aftësi të Kufizuara, Shoqata HandiKOS ka organizuar Marshin për Kosovën Gjithëpërfshirëse. Ky marsh ka pasur për qëllim rritjen e vizibilitetit të personave me aftësi te kufizuara dhe ngritjen e vetëdijes së shoqërisë së gjithmbarshme për barrierat me të cilat ballafaqohen personat me aftësi të kufizuara gjatë përpjekjeve për pjesëmarrje të plotë dhe efektive në...

luan
16/04/2013 - 08:16

Pas ambasadorit të Bashkimit Evropian në Tiranë, edhe ambasadori amerikan Aleksandër Arvizu kërkon më tepër vëmendje për respektimin e të drejtave të personave me aftësi të kufizuar për t'i dhënë kësaj kategorie mundësi të barabarta si në arsim dhe punësim, raporton Top Channel.

luan
05/03/2013 - 22:33

Anëtarë të shoqatës humanitare “Handikos” të hënën me protestë kanë kërkuar lirimin e objektit të tyre ku aktualisht është e vendosur RTV Mitrovica, raporton e përditshmja Koha Ditore . 

“Nuk na interesojnë problemet në mes të RTV Mitrovica, Gjykatës dhe Komunës”, ka thënë  Sadije Sadiku, përfaqësuese e Handikosit. 

”Kërkojmë prej uzurpatorit lirimin e objektit, sepse kemi vendimin e Komunës...

luan
21/02/2013 - 09:41

Kryetarja e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ) Lefteri Lleshi të mërkurën zhvilloi një takim me Shoqatat e Personave me Aftësi të Kufizuara. Në takimin e mbajtur në zyrat e KQZ u diskutua për zgjedhjet për Kuvendin e Shqipërisë dhe përfshirjen e personave me aftësi të kufizuara në këto zgjedhje, raporton Shekulli.

Emiljan Dyrmishi
31/03/2012 - 20:11

Te premten, me 23 Mars 2012, 36 vajza e djem te rinj te Presheves dhe Bujanovcit qe ndryshuan pamjen dhe jetesen e njerezve te ketyre qyteteve, me ane te aktiviteteve te tyre nen projektin "Youth Build Serbia", u nderuar me certifikata per aktivitetet e suksesshme ne fushen e punimeve ne Qendren Lokale te Trajnimeve. Sponsoret lokale u prezantuan me pllakadat e vleresimit dhe mirenjohjes per kontributin e tyre ne projekt.

Emiljan Dyrmishi
12/03/2012 - 17:58

Nje kalorifer ne dyert e Parlamentit per te ironizuar te gjithe deputetet, si dhe nje tufe me lule per t’i uruar kryeparlamentares Jozefina Topalli, festen e 8 Marsit. Personat me aftesi te kufizuara, te verber, para dhe tetraplegjike, invalide te punes, qytetare qe nuk degjojne pavaresisht reshjeve te shiut kane qendruar per rreth nje ore e gjysme ne proteste para deres se Parlamentit.