Text Size

Health

luan
09/12/2013 - 18:50

Për ekspertët e shëndetit publik, shifrat e larta të personave të diagnostikuar me HIV gjatë 10 mujorit të 2013, janë një kambanë alarmi për Ministrinë e Shëndetësisë e cila duhet të ndërhyjë urgjent me fonde me qëllim parandalimin e rasteve.

Në një seancë dëgjimore në Komisionin Kuvendor të Shëndetësisë, infeksionisti Arjan Harxhi u shpreh se testimi vullnetar është rruga më e mirë e parandalimit, por në QSUT dhe në të gjitha qendrat e këshillimit të HIV ky shërbim nuk ofrohet...

luan
13/06/2013 - 19:09

Instituti Demokratik i Kosovës (KDI)/ Transparency International Kosova (TIK), ka organizuar një konferencë për media në të cilën janë prezantuar disa probleme në procesin e monitorimit të Ministrisë së Shëndetësisë.

luan
05/04/2013 - 10:14

Të pakënaqur me gjendjen e ndotur mjedisore të krijuar nga Korporata Elektro-energjetike e Kosovës, një numër i banorëve të Obiliqit, qytetit më të prekur nga ndotja që vjen nga termocentralet e KEK-ut, protestuan të enjten moton “Edhe ne kemi të drejtë të marrim frymë”.

Emiljan Dyrmishi
24/02/2012 - 10:18

 

Nje udherrefyes qe do t’u vije ne ndihme prinderve me femije autike dhe mjekeve specialiste qe merren me trajtimin e tyre. “Autizmi dhe femijet” eshte botimi me i fundit i fondacionit “Femijet shqiptare”.

Presidentja e ketij fondacioni, zonja Liri Berisha, u shpreh se ky liber synon te lehtesoje jeten e femijeve autike, te udhezoje prinderit se si duhet te sillen me ta. Sipas saj, te kesh nje femije me autizem eshte nje sfide e madhe. Por, ne saje te profesionisteve, e...

Emiljan Dyrmishi
31/01/2012 - 19:04

 

Qendra kryesore e mjekesise familjare ne Peje, ne daten 25 janar ka perfituar nje donacion nga Caja Granada e Spanjes fale organizates joqeveritare Syri i Vizionit. Kesaj qendre mjekesore i eshte dhuruar nje pajisje e quajtur Spektrofotometer (Spectrophotometer) qe do te sherbeje  per kryerjen e analizave hematologjike dhe biokimi.

Emiljan Dyrmishi
18/01/2012 - 19:33

Kryqi i Kuq Shqiptar me mbeshtetjen Fondacionit Shoqeria e Hapur per Shqiperine – Soros ne koordinim me Ministrine e Punes, Ceshtjeve Sociale dhe Shanseve te Barabarta, nisur nga gjendja e veshtire e familjeve Rome te cilat jetojne perkohesisht ne nje kamp te improvizuar me cadra ne zonen e Babrruse, realizoi ne dt. 30 Dhjetor nje nderhyrje per zbutjen e situates permes ngritjes se 8 cadrave te reja, shperndarjes se 20 pakove ushqimore, kutive me materiale...