Text Size

Youth

luan
10/12/2013 - 18:53

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut - Kosovë (YIHR KS) dhe aktivistët e saj, me rastin e 10 dhjetorit - Ditës Ndërkombëtare për të Drejtat e Njeriut, në mesditën e së martës organizuan një aksion simbolik, përmes të cilit kërkuan zbardhjen e fatit të personave të pagjetur në Kosovë.

luan
21/11/2013 - 18:40

Përfaqësues të shoqërisë civile në komunën e Pejës kanë bërë aktivitete me të cilat kanë bërë sensibilizim për dalje sa më të madhe të femrave dhe të rinjve në zgjedhje. Këto dy kategori paraqesin mosinteresim dhe neglizhim të procesit zgjedhor, porse vota e tyre konsiderohet e rëndësishme për një proces sa më cilësor dhe përfshirës që i jep më shumë legjitimitetit të zgjedhurve nga vota e qytetarëve.

luan
16/11/2013 - 12:01

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut – Kosovë (YIHR KS) në një konferencë të organizuar publikoi raportin e fundit, ku ka analizuar pozitën e komunitetit LGBT në Kosovë. Hulumtimi i cili ka zgjatur përgjatë tërë vitit, ka përfshirë intervista me zyrtarë shtetëror (njësi për te drejtat e njeriut), gjykatës, policë, profesionist mjekësor si dhe intervista me pjesëtarë të komunitetit LGBT në Kosovë.

luan
16/10/2013 - 17:07

Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë-KOMF, apeloi tek institucionet vendore e posaçërisht tek subjektet politike, të cilat janë në fushatë zgjedhore për zgjedhjet e 3 nëntorit 2013, që të mos i shfrytëzojnë fëmijët për aktivitetet e tyre zgjedhore.

luan
24/09/2013 - 19:21

Qytetet e ndara janë përkujtues të një të kaluare të hidhur dhe të rrezikut që vjen nga përjashtimi dhe nga refuzimi për të pranuar e respektuar të tjerët, kështu u tha presidentja e Kosovës, Atifete Jahjaga të rinjve që po marrin pjesë në “Konferencën Inauguruese të të rinjve të Forumit për Qytetet në Tranzicion”, e cila nisi punimet pesëditore në Mitrovicë, shkruan portali Bota Sot.

luan
19/09/2013 - 17:01

Organizata Joqeveritare Syri i Vizionit ka filluar mbajtjen e një kursi profesional të floktarisë për femrat e komuniteti egjiptian dhe ashkali të lagjes Mëhallë të Komunës së Klinës, si nevojë dhe interesim i këtyre femrave për t'u  aftësuar në fushën e floktarisë që në të ardhmen të mund të krijojnë të ardhura nga ky profesion duke ndikuar edhe zhvillimin e tyre ekonomik dhe profesional.

luan
04/07/2013 - 07:49

Aksioni i të Rinjve Rajonal Kundër Diskriminimit dhe Militarizmit organizoi “Shkollën E Dytë Verore Rajonale 2013” ndërkombëtare për herën e dytë me radhë, e cila u mbajt në Krushevë, Maqedoni, prej 23 deri më 29 qershor, 2013.

luan
16/04/2013 - 07:47

Nga data 11 deri 13 prill 2013, Misioni i OSBE-së në Kosovë organizoi një seminar në Prevallë për të ndihmuar Këshillin Qendror të Veprimit Rinor (KQVR) që të marrë pjesë në vendim-marrje në nivel të ministrive dhe komunave.

Seminari u fokusua në hartimin e strategjisë së KQVR-së për periudhën 2013-2014 dhe të planit të veprimit.